I agree with Terms and Conditions and I've read
  and agree Privacy Policy.

  Schedule a Visit

  Nulla vehicula fermentum nulla, a lobortis nisl vestibulum vel. Phasellus eget velit at.

  Call us:
  1-800-123-4567

  Send an email:
  monica.wayne@example.com

  novembre 29, 2022 at 3:31 pm

  Proposta de taller de memòria

  Cuidem la Memòria ofereix el servei de tallers de memòria a Barcelona.

  Us proposem un exercici de buscar paraules amb dues normes, han de començar per la lletra indicada i han de contenir un nombre específic de lletres.

  Si voleu incrementar la dificultat, podeu per exemple excloure una vocal (per exemple no pot contenir la “e”) o podeu prohibir alguna categoria (no pot ser animal, no pot ser nom de persona…)

  Al revés, per fer-ho més senzill podeu donar pistes o assenyalar objectes.

   

  Us mostrem també un exercici que fem al centre, li diem dictat de coordenades. Repartim la graella i dictem: “dibuixa una flor a B7”, “escriu 25 a A2”, etc.

  Les persones amb Alzheimer i altres demències, amb aquest exercici, treballen l’orientació viso-espacial i el rastreig visual.

  octubre 21, 2021 at 4:28 pm

  Es pot detectar l’Alzheimer abans de que doni simptomatologia

  Investigadors del centre de recerca de la Fundació Pasqual Maragall han trobat una proteïna que seria un marcador de la malaltia d’Alzheimer abans que la persona presenti cap clínica, és a dir, abans que la persona manifesti alguna pèrdua de memòria o alteració cognitiva. Aquesta proteïna, que es pot detectar en sang, permetrà diagnosticar sense necessitat de fer punció lumbar com fins ara.

  Una troballa així permetrà un diagnòstic precoç, i per tant permetrà també treballar en la prevenció dels símptomes de seguida. L’estimulació cognitiva correctament dirigida pot ser en aquests casos una eina de gran ajut, aprofitant des de l’inici la característica de la plasticitat cerebral.

  Aquesta proteïna se suma a altres biomarcadors sanguinis que permeten detectar la malaltia d’Alzheimer de forma precoç, fent així cada cop més senzill diagnosticar la malaltia en fase preclínica i per tant podent avançar l’inici del tractaments.

  Us facilitem l’ENLLAÇ a la notícia publicada per la Fundació Pascual Maragall.

   

  maig 19, 2021 at 2:10 pm

  Felicitació per la feina que fem

  Ens fa il·lusió compartir amb vosaltres el comentari de la filla d’una usuària del centre de dia.

  És agraït tenir cura de la gent gran, fer-los estimulació cognitiva i motriu i vetllar pel seu benestar, però si a més et fan saber que ho fas bé i que es nota que ho fas des del cor, això ens omple el cor.

  Moltíssimes gràcies.

  
  
                    

  maig 19, 2021 at 2:09 pm

  Felicitació per la feina que fem

  Ens fa il·lusió compartir amb vosaltres el comentari de la filla d’una usuària del centre de dia.

  És agraït tenir cura de la gent gran, fer-los estimulació cognitiva i motriu i vetllar pel seu benestar, però si a més et fan saber que ho fas bé i que es nota que ho fas des del cor, això ens omple el cor.

  Moltíssimes gràcies.

  març 31, 2021 at 11:42 am

  Ja estem vacunats, som centre segur

  Ja us podem anunciar que tant els usuaris com les persones treballadores de Cuidem la Memòria estem vacunats. Aquesta mesura, juntament amb l’increment de ventilació, la desinfecció constant de materials i espais, l’ús de mampares separadores i el control de temperatura a l’entrada fan del nostre centre un espai segur.

  Volem agrair la col·laboració dels familiars dels nostres usuaris, ja que la prudència i la transparència en les comunicacions davant qualsevol dubte, ens dona molta seguretat en l’atenció diària dels diferents serveis.

  El centre (usuaris i treballadors) té un percentatge de vacunació per sobre del 85% que és el valor a partir del qual es considera que hi ha immunitat de grup. Amb aquesta dada la Generalitat planteja iniciar el retorn a l’etapa de normalitat, incrementant l’aforament i la realització d’activitats amb una major interacció entre els usuaris. Això sí, les mesures de prevenció (us de mascareta, rentat de mans i desinfecció d’espais i ventilació) es mantenen.

  Seguim endavant! Moltes gràcies!

  febrer 10, 2021 at 3:14 pm

  Un matí d’orquestra per a persones amb Alzheimer

  Us volem explicar que ahir alguns dels nostres usuaris van poder participar en una activitat anomenada “Un matí d’orquestra per a persones amb Alzheimer”. (en streaming)

  Abans del Covid-19 aquest taller es feia de manera presencial a l’Auditori de Barcelona, però davant la situació actual l’activitat s’està oferint en streaming.

  Un musicoterapeuta ha conduït tota la sessió, on han cantat cançons de la infància i joventut dels nostres usuaris conjuntament i a més han pogut visualitzar dues obres interpretades per l’orquestra i una trompetista.

  Aquesta activitat la durem a terme dimarts vinent amb 10 usuaris diferents.

  Estimulació cognitiva a través de la musicoteràpia:

  Amb l’ús de la música, a més d’estimular els sentits i les emocions, podem treballar la memòria remota i els records tot tocant cançons de la seva època, començant una cançó i promovent que la recordin,… La musicoteràpia és una eina molt agraïda per fer tallers de memòria.

  Les participants han gaudit molt d’aquesta activitat, us enviem alguna fotografia per tal que les pugueu comentar amb elles.

  febrer 9, 2021 at 6:11 pm

  Presentació de Barcelona Cuida

  Us presentem Barcelona Cuida, un servei de l’Ajuntament de Barcelona que ofereix informació, orientació i assessorament en l’àmbit de la cura de les persones a tota la ciutadania, així com a les i els professionals d’aquest sector, treballant de la mà de les entitats de la ciutat i d’altres equips de professionals.

  Especialment atenen a les persones cuidadores properes (familiars, amics, veïns que fan tasca de cura de manera no remunerada) les persones amb necessitat de cura (persones en situació de malaltia, dependència, diversitat funcional, etc.) o que volen planificar la seva cura i les treballadores de la llar i les cures. 

  La informació i orientació és relativa a ajuts tècnics, ajuts econòmics, suport emocional, suport en la formació de cures, vinculació a entitats de suport, informació de tràmits, informació de serveis de l’Administració, etc., sempre dins l’àmbit de la cura.

  L’assessorament que ofereixen és de tipus jurídic i gratuït, relatiu a la contractació justa de treballadores de la llar i les cures a domicili.

  Els trobareu al carrer Viladomat 127 (planta baixa) i l’horari d’atenció és de dilluns a divendres:

  • Atenció telefònica i online: de 8.15h a 14h i de 15h a 19h.
  • Atenció presencial: de 10h a 13.30h i de 15h a 18.30h.

  Us facilitem enllaç web :

  https://www.barcelona.cat/ciutatcuidadora/ca/espai-barcelona-cuida/que-es

  https://www.barcelona.cat/ciutatcuidadora/ca

   

  febrer 3, 2021 at 12:56 pm

  Cabàs emocional, centre d’activitats i recursos en línia per millorar el benestar emocional.

  Compartim amb vosaltres la web del Cabàs emocional.

  Aquesta web reuneix activitats i recursos en línia per millorar la salut mental i emocional. És una iniciativa de la Taula de Salut Mental de Barcelona i dels districtes i hi trobareu contingut sobre els següents temes:

  • Entrenament emocional
  • Gestionar l’estrès, l’ansietat o la depressió.
  • Viure en família.
  • Cuidem i cuidem-nos.
  • Dol i pèrdua.

  Esperem que sigui del vostre interès.

   

  gener 29, 2021 at 1:13 pm

  Programa de Suport al Dol: T’acompanyem en el sentiment.

  Des de Barcelona Cuida es posa en marxa de la segona edició del programa de suport al dol T’acompanyem en el sentiment, una iniciativa de suport al dol en temps de Covid-19 sorgida en el marc del Pla de Xoc en Salut Mental de la Taula de Salut Mental de Barcelona.

  El programa està obert a totes les persones que demanen atenció en relació a un procés de dol i que volen compartir la seva vivència amb altres persones que passen per una situació semblant.

  El format és de grups de 10 sessions conduïts per un/a professional de la psicologia.

  Aquests grups tenen com a objectiu:

  • Informar sobre el procés de dol, normalitzant moltes conductes.
  • Permetre l’expressió d’emocions i sentiments en un entorn segur, en què tota la resta de membres del grup estan en ​​la mateixa situació.
  • Reconèixer les estratègies més adients per afrontar el dol.
  • Reconduir o derivar a un altre servei aquells casos en què es complica el dol.
  • Validar les emocions i sentiments.
  • Buscar la manera d’adaptar-se a la nova situació.

  A qui s’adreça:

  • A qualsevol persona que estigui patint el dol per la pèrdua d’una persona estimada i vulgui compartir la seva vivència amb altres persones que passen per una situació semblant.

  Es portaran a terme els següents dies:

  • ​Els dimecres entre el 3 de febrer i el 7 d’abril:
   • ​Dimecres de 16 a 18h – Biblioteca Sant Antoni – Joan Oliver.
  • Entre el 9 de febrer i el 14 d’abril:
   • ​Dimarts de 16 a 18h – Biblioteca de Vallcarca – Penitents
   • ​Dimecres de 12 a 14h – Biblioteca de Poblenou – Manuel Arranz
   • ​Dimecres de 15:30 a 17:30h – Biblioteca d’Horta – Can Mariné
  • El dia 27 de gener també inicien els següents grups:
   • Biblioteca  Ciutat Vella – Francesca Bonnemaison (dimecres de 18 a 20h)
   • Biblioteca Nou Barris (dimecres d’11 a 13h)

  Inscripció:

  • Cal adreçar-se al correu barcelona.cuida@bcn.cat o bé trucar al 93 413 21 21.
  • El programa es gratuït, però requereix un compromís d’assistència.

   

  Si voleu conèixer més informació sobre el programa “T’acompanyem en el sentiment” podeu adreçar-vos a Barcelona Cuida a través del seu correu barcelona.cuida@bcn.cat o bé trucar al 93 413 21 21.

  cuidemlamemoria.com - 2022 - by Sonosmedia