I agree with Terms and Conditions and I've read
and agree Privacy Policy.

Schedule a Visit

Nulla vehicula fermentum nulla, a lobortis nisl vestibulum vel. Phasellus eget velit at.

Call us:
1-800-123-4567

Send an email:
monica.wayne@example.com

Fer exercici afavoreix envellir amb més memòria

Abril 5, 2019 at 11:47 am · · Comentaris tancats a Fer exercici afavoreix envellir amb més memòria

Fer exercici afavoreix envellir amb més memòria

S’ha realitzat un estudi que pretenia analitzar quins efectes té fer exercici sobre les funcions cognitives i la capacitat de memòria.

Es van agafar dos col·lectius, uns que feien exercici de forma regular des de feia més de 15 anys i un altre grup que no feien res d’exercici. A tots ells se’ls van fer proves de memòria i aprenentatge i els resultats van ser significativament millors en el grup que practicava esport.

L’estudi conclou que fer exercici durant anys millora la neuroprotecció i protegeix davant l’oxidació pròpia de l’envelliment i la protecció és major com més hores d’exercici es facin.

Us facilitem l’enllaç a l’estudi, en anglès, per si hi voleu aprofundir: ESTUDI 

Relacionen la hipertensió arterial amb l’Alzheimer i altres demències

Febrer 18, 2019 at 9:32 am · · Comentaris tancats a Relacionen la hipertensió arterial amb l’Alzheimer i altres demències

Relacionen la hipertensió arterial amb l’Alzheimer i altres demències

Hem trobat una publicació a la Fundació Espanyola del Cor en el que manifesta que hi ha diversos estudis que apunten que hi podria haver una relació directa entre la hipertensió arterial i el risc de patir Alzheimer o algun altre deteriorament cognitiu.

De fet la publicació fa ènfasi en la importància de controlar la hipertensió en edats mitjanes ja que això podria retardar el deteriorament cognitiu, la demència i l’aparició de patologies com l’Alzheimer en edats més avançades.

La raó d’aquesta relació estaria en que la hipertensió provoca microlesions cerebrals, que amb les noves tecnologies ja són visibles, i que són asimptomàtiques. El que s’està observant és que a major nombre de lesions cerebrals pitjors resultats en les diferents proves de funcionament cerebral (memòria, capacitat d’atenció, raonament verbal,…)

Per si esteu interessats us facilitem link a la PUBLICACIÓ

Es crea una eina no invasiva per diagnosticar l’Alzheimer en fases primerenques

Febrer 12, 2019 at 8:37 am · · Comentaris tancats a Es crea una eina no invasiva per diagnosticar l’Alzheimer en fases primerenques

Es crea una eina no invasiva per diagnosticar l’Alzheimer en fases primerenques

Investigadors de la Universitat Politècnica de València (UPV) han creat una eina no invasiva per ajudar a diagnosticar la malaltia d’Alzheimer en les seves fases més primerenques.

Foto de Josh Riemer d’unsplash

L’eina té el nom d’Altea (acrònim de Alzhéimer TExture Analyzer) i es tracta d’un software que analitza textures 2D i 3D de l’hipocamp i n’extreu biomarcadors d’Alzheimer.

Aquesta eina permetrà detectar l’Alzheimer abans que siguin visibles els primers símptomes. Cal tenir en compte que actualment el diagnòstic de l’Alzheimer es fa majoritariament sobre símptomes clínics, i cal per tant esperar a que hi hagi símptomes per iniciar qualsevol tractament.

Per si voleu aprofundir-hi, us facilitem el link a la notícia complerta:

http://www.gacetamedica.com/especializada/diagnosticar-alzheimer-de-manera-precoz-con-una-nueva-herramienta-no-invasiva-BE1886838

Estimulació cognitiva amb aromateràpia

Febrer 6, 2019 at 12:50 pm · · Comentaris tancats a Estimulació cognitiva amb aromateràpia

Estimulació cognitiva amb aromateràpia

Des de Cuidem la Memòria, amb col·laboració amb Indukern (empresa que desenvolupa i comercialitza entre d’altres productes, olis essencials i químics aromàtics sintètics i naturals) hem iniciat una nova activitat d’estimulació cognitiva a través de les olors.

L’olfacte és el sentit que va més directament al sistema límbic, encarregat aquest, de regular les emocions. Després que el nostre sistema olfactiu detecti una olor, l’amígdala (òrgan del sistema límbic) connecta la olor amb una emoció i l’hipocamp (estructura cerebral) la relaciona amb un record emmagatzemat a la nostra memòria. És per això que en els malalts d’Alzheimer cobra tot el sentit estimular la memòria a través de l’estimulació de l’olfacte.

A través de les olors hem viatjat en el temps, lligant aquesta activitat amb la de reminiscència, i en alguns casos a partir d’una olor hem recordat vivències del passat.

Hem dut a terme l’activitat amb un grup de 8 usuaris en estadis lleu i moderat de la malaltia. Després de donar a cada un una tireta impregnada d’una olor concreta, els hem demanat que ens expliquessin quins records o sensacions els generava. Després d’una estona que hem deixat per anar olorant i reconèixer l’olor han començat a evocar quins records, experiències, llocs o productes que els recordaven l’olor presentat, tot acompanyant aquesta evocació amb imatges o vídeos que afavorien encara més la conversa. També ens hem acompanyat de productes reals (una rosa, fulles de menta, grans de cacau…) per ajudar en la evocació.

A cada sessió hem treballat 3 o 4 olors i la valoració ha estat molt satisfactòria.

Bones Festes i Feliç Any Nou!!

Desembre 20, 2018 at 12:48 pm · · Comentaris tancats a Bones Festes i Feliç Any Nou!!

Bones Festes i Feliç Any Nou!!

 Ja ha passat un nou any.

Aquest 2018 ha estat un cop més un plaer no només atendre els usuaris i usuàries de Cuidem la Memòria, tant del centre de dia com dels diferents serveis que oferim. Ha estat un any en el que un cop més l’equip ha treballat cohesionat i molt ben avingut. (Moltes gràcies equip!!!)

En nom de tot l’equip de Cuidem la Memòria us donem les gràcies per confiar en nosaltres i triar-nos i ajudar-nos a que puguem atendre millor als nostres usuaris.

MOLTES GRÀCIES!!! MOLT BONES FESTES!!! i FELIÇ ANY NOU!!!

L’herpes podria ser una de les causes de l’Alzheimer

Octubre 29, 2018 at 8:50 am · · Comentaris tancats a L’herpes podria ser una de les causes de l’Alzheimer

L’herpes podria ser una de les causes de l’Alzheimer

Compartim amb vosaltres un article de https://theconversation.com , signat per , professora emèrita de neurologia molecular de la universitat de Manchester, en el que ens explica que en les seves investigacions ha trobat proves sòlides que el virus de l’herpes pot ser una de les causes de la malaltia d’Alzheimer.

Detalla que el virus implicat seria el tipus 1 (HSV1) que és el que coneixem com a virus labial, que malgrat no manifestar-se està latent en el cos i s’activa davant situacions d’estrés.

Explica que el 1991 varen descubrir que moltes persones grans tenen el virus HSV1 present en el cervell i detalla al llarg de l’article com aquest virus causa danys cerebrals.

Us en recomanem la lectura complerta en el següent ENLLAÇ

Fomentar la participació en les activitats

Maig 8, 2018 at 10:20 am · · Comentaris tancats a Fomentar la participació en les activitats

Fomentar la participació en les activitats

Com bé sabeu l’objectiu de Cuidem la Memòria en tots els seus serveis és alentir el deteriorament cognitiu dels nostres usuaris afectats per la malaltia d’Alzheimer, o bé millorar certes funcions cognitives en el cas que la persona no estigui afectada per una demència.

Com també sabeu per assolir-ho proposem activitats adaptades a cada nivell cognitiu, algunes en grup i altres individuals.

El que volem remarcar en aquest post és que per a nosaltres és clau la PARTICIPACIÓ a les activitats, i per aconseguir-ho dediquem molts esforços a que aquestes siguin tan adequades com amenes i atractives, de tal forma que l’usuari gaudeixi participant-hi a més de treure’n un benefici.

 

Carnestoltes a Cuidem la Memòria

Febrer 9, 2018 at 10:49 am · · Comentaris tancats a Carnestoltes a Cuidem la Memòria

Carnestoltes a Cuidem la Memòria

Avui entre tots, usuaris i treballadors, ens hem disfressat, hem rigut, hem cantat, hem ballat… Hem gaudit. 

Guia pràctica de gastronomia triturada

Febrer 8, 2018 at 11:15 am · · Comentaris tancats a Guia pràctica de gastronomia triturada

Guia pràctica de gastronomia triturada

Creiem que pot ser del vostre interès la Guia editada per la Generalitat de Catalunya en la que hi ha consells pràctics i de gran utilitat a l’hora d’adaptar la dieta a persones amb dificultat de masticació.

cuidemlamemoria.com - 2019 - by Sonosmedia